COMPLETED » Age of Youth

Leírás: Egy vidám, felemelő és fiatalos sorozat öt szobatársról, akik bár egy fedél alatt élnek, mindannyian különböző személyiségek más-más randizási stílussal, ízléssel és tapasztalattal. Yoon Jin Myung (Han Ye Ri) egyedül tartja fent magát, dolgozik és tanul, így rendkívül elfoglalt, nem is csoda, hogy alváshiánnyal küzd. Jung Ye Eun (Han Seung Yeon) elkötelezetten ragaszkodik barátjához, egyértelműen tisztában van vele, mit szeret és mit nem. Song Ji Won (Park Eun Bin) életvidám személyiség és nagyon szeret inni. Kang Yi Na (Ryu Hwa Young) gyönyörű külsejének hála nagy népszerűségnek örvend a fiúk körében. Yoo Eun Jae (Park Hye Soo) eközben egy félénk lány, akinek egyedi ízlése van a férfiak terén.
Elsőre ez a dráma egy átlagos, könnyed sorozatnak néz ki, pedig cseppet se az. Se nem könnyű, se nem átlagos. Úgy voltam vele, mikor elkezdtem, hogy így nagy kihagyás után kezdjünk egy lightosabb drámával, hogy vissza rázódjak a Koreai drámák világába. Annak ellenére, hogy nem azt kaptam, amit vártam, nem bánom, hogy ezzel kezdtem újra. Egyébként is már elég rég óta szemezek ezzel a drámával.

Kezdjük ott, hogy számomra ez az első olyan koreai dráma, amelyik ennyire nyíltan kezeli a szexet. Eddig olyan drámákat láttam, amelyek vagy tabu témának tekintették, vagy egyszerűen csak meg se említették. Először egy kicsit furcsa volt, annak ellenére, hogy rengeteg európai és amerikai sorozatban már rengetegszer találkoztam vele. Az elkerülése egyébként is szinte lehetetlen volt a sorozat alakulása miatt. A történet, mint mondtam nem az a mézes mázas dolog, mint amire az ember először gondol, amikor meglát a sorozatról néhány képet. (Mert most őszintén, mindegyiken mosolyognak a lányok, mindegyik boldog színekkel van tele. Ezek után ki gondolná, hogy van egy sötét oldala is a sorozatnak?) Mind az öt főszereplőnek meg van a saját története, és a saját titka.

Szereplők:

Yoon Jin Myung: Ő az a tipikus mindent-megteszek-azért-hogy-boldoguljak szereplő, akit egy kicsit mindenki irigyelni tud a kitartása miatt, és sajnálni tud a sorsa miatt. Az 5 lány közül, talán neki van a legnehezebb élete, és ő küzd a legerősebben. Minél nagyobb pofonokat osztogat neki az élet, ő annál kitartóbb. Fizeti az anyja adósságait, egyetemre jár, van kb 5 mellék állása és ennek a tetejében, gyötri magát az miatt, ami az öccsével történt. Aztán egy "tragédia" után elkezd egyre jobban hasonlítani egy átlagos nőre. Megtalálja a szerelmet, annak ellenére, hogy eleinte elég nehezen fogadja el.

Jung Ye Eun: Az a szereplő, akivel néhány nőnek, ami már átment azon, amin ő nagyon könnyű azonosulni. Benne van egy olyan párkapcsolatban, ami minden szinten csak ellene szól. A barátja néha kedves, és néha ha nem az van, amit ő akar, vagy beképzel olyanokat, amik nincsenek is ott, akkor egy igaz seggfej. Ye Eun nagyon szereti, szinte már bolondulásig, épp ezért nehezen veszi rá magát arra, hogy szakítson vele, annak ellenére, hogy a környezetében mindenki biztatja, hogy tegye meg, sőt még ő is tisztában van azzal, hogy mit kéne tennie. Jó karakternek tarom, és örülök, hogy bele rakták ezt a szálat is a történetbe. Túl sok olyan nő van, aki átélte/átéli azokat, amiket ő. Azokat a sorozatokat egy kicsit mindig is jobban kedveltem, amik tanítanak valamire és ez ilyen.

Song Ji Won: Na ő az a karakter, aki nem olyan sok szerepet kap az első évadban. Neki inkább a második évadban lesz nagyobb szerepe. Nagyon vidám és pozitív lány, aki bármit megtenne a barátaiért. Szeret inni, és szexmániás, annak ellenére, hogy még soha nem feküdt le senkivel. Egyre csak hajszolja a férfiakat, de mindenkit elüldöz magától a viselkedésével. Legnagyobb életcélja, hogy végre találjon magának egy pasit.
Kang Yi Na: Az a szereplő, akiről mindenkinek legelőször a ribanc szó jut eszébe. Szépen megfogalmazva eléggé erkölcstelen életet él. Gyakorlatilag az a munkája, hogy prostituált. Mindig egyszerre három szeretője van, akikkel néha-néha megjelenik valahol, illetve lefekszik velük, cserébe pedig kap egy szép vastag hitelkártyát. Ennek ellenére, ő a kedvencem. A "munkája" ellenére egy nagyon erős és öntudatos nő, aki mindig eléri, amit akar. Egy gyerekkori tragédia miatt lett ilyen, és habár tudom, hogy ez nem magyarázat arra, amit tesz, de igen is számít. Őt látva megérti az ember, hogy miért is olyan fontos, hogy óvjuk a gyerekeket a rossz dolgoktól. Bár attól, ami vele történt, senki nem tudta volna megóvni. A végére abba hagyja ezt az életmódot, elmegy iskolába, és szerez egy normális munkát. Példaképének Jin Myung-ot tekinti.

Yoo Eun Jae: Az idegesítően naiv és csendes karakter. Az évad elején mindent elvisel másokkal szemben, aztán végre erőt vesz magán, és kiáll magáért, bár azt se csinálja valami jól. Beleszeret valakibe, aki nem viszonozza az érzéseit, és eközben nem veszi észre azt, aki viszont őt szereti. Neki is van egy negatív gyerekkori emléke, ami állandóan kísérti, bár ez nem hat ki annyira a viselkedésére. 

Összefoglaló:

Egy nagyon érdekes drámáról van szó. Sokkal több van benne, mint ami látszik, bár a történet néha-néha hagy kivetni valót maga után. Nagyon jó példája a barátság fontosságának és magának az életnek. Megmutatja, hogy nem minden rózsaszín és habos babos, hanem vannak bizony szomorú dolgok is.

Gyakorlatilag mindenkinek ajánlom. Elgondolkodtató és jó dráma. Vannak pillanatok amikor együtt sírsz a karakterekkel, a másikban pedig velük nevetsz.

Értékelés:


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.