COMPLETED » Radio Romance

Leírás: Song Geu Rim rádióműsor íróként dolgozik. Gyermekként vak édesanyjával hallgatta a rádiót. Ez késztette arra, hogy rádióműsor író legyen, azonban nem igazán tehetséges az írásban. A rádióműsort, amin dolgozik, megszűnés fenyegeti. Song Geu Rim megpróbálja meggyőzni a topsztár színészt, Ji Soo Ho-t, hogy csatlakozzon a rádióhoz. (Kawaii Fansub)
Oké, szóval az elején elég izgatott voltam ez miatt a dráma miatt, aztán ez az izgalmam egy idővel alább hagyott, ahogy haladtunk előre, majd körülbelül a fele után megint kezdett érdekesebb és számomra izgalmasabb lenni. Ha valakinek nincs kitartása, akkor elég könnyen félbe tudja hagyni. Alapjáraton én nem vagyok ennyire kitartó, de elhatároztam, hogy ezt bizony ha törik, ha szakad végig nézem. És csodák csodájára sikerült is. Szögezzük le, hogy nálam általában azzal lehet megállapítani, hogy mennyire tetszik egy-egy dráma vagy film, hogy milyen gyorsan nézem meg. Ez kb egy hétig tartott, és közben ledaráltam kettő koreai reality show-t.

Na akkor nézzük a történetet. A leírással ellentétben, Geu Rim nem olyan rossz író, csupán csak mindenki más annak állítja be, és ezt el is hiszi. Amikor megismerkedünk vele egy olyan környezetben van, ahol ő a mindenes, és az írója állandóan ugráltatja minden hülyeségért, ő pedig ezt tűri. A történet folytatásában végig vártam, hogy mikor fog végre szembe szállni vele, de még akkor se tette, amikor íróvá vállt, és gyakorlatig versenyeztek egymással. Aztán végül a legeslegvégén láthattunk tőle valamilyen fajta védekezést, ami szerintem még mindig nem volt elég, de legalább már tett valamit.

A rádiós csapatot kirúgják, mert rengeteg bajt kevertek a rádiónak, ráadásul a DJ-ük is lelép külföldre. Ekkor jelenik meg Lee Kang. Összeszed magának egy csapatot, és elküldi Geu Rim-et, hogy szerezze meg Soo Ho-t DJ-nek, ami nem megy zökkenő mentesen, de azért a végére csak sikerül neki. A nehézségek még ilyenkor se érnek véget, ugyanis Soo Ho anyja, aki annak az ügynökségnek az igazgatója, aki Soo Ho-t menedzseli, ellenzi a rádiós szereplést, és maga Soo Ho se könnyíti meg a dolgukat azzal, hogy az elején állandóan oda viszi a saját írói csapatát, figyelmen kívül hagyva Geu Rim-et, mint írót.

Soo Ho egy idő után megszereti a rádiózást, és persze végre nyíltan kimutatja, hogy szereti Geu Rim-et. Ez volt az a pont, amikor kezdett unalmassá válni számomra. Ezek után már csak az anyja állt a boldogsága és a rádió útjában, és jön az a "politizáló feeling", amit ha nem építenek fel rendesen, akkor nem tudok elviselni, és unalmassá válik. Természetesen itt nem politizálásról van szó, sokkal inkább manipulálásról, de a kettő majdnem ugyan az. Jön mindenki a zsarolásával és azzal, hogy ő akarja irányítani a világot, a "jók" pedig csak szenvednek, és próbálnak ellene tenni valamit, de csak ilyen kisebb győzelmeket tudnak elérni, mivel a "rosszak" túl erősek.

Soo Ho és Geu Rim kapcsolatát szerettem, bár ha valaki megkérdezi, hogy ki a kedvenc párosom, akkor határozottan nem őket választanám. A történetük tetszett, és az ahogy felépítették az egészet, meg az, hogy miután összejöttek egyszer se szakítottak, ami azért még mindig ritka a drámákban. A második párosért (már ha lehet őket annak nevezni), sokkal jobban izgultam, mint értük.

Szereplők:

Song Geu Rim: A mi kis írónk, aki nem azért ír rosszul, mert nem tud írni, hanem leginkább azért, mert nem hagyják kibontakozni. Egy alapjáraton vidám ember, aki nagyon szereti a vak édesanyját. Szüksége volt valakire, aki felkarolja, és segít neki, épp ezért egy kicsit úgy érzem, hogy saját magától nem tudott volna talpra állni, de aztán ki tudja, ez már nem derül ki. Mindenesetre, amikor éppen elkezdi feladni, vagy elkezd a mélybe zuhanni Kang mindig ott van, hogy segítsen neki. Ő teszi gyakorlatilag erőssé.


Ji Soo Ho: A kívülről tökéletes családdal rendelkező színész, akit az anyja rángat dróton már kicsi kora óta azért hogy pénzt keressen rajta. Az apja állandóan csalja az anyját, de a nagyközönség felé mindig azt mutatják, hogy tökéletesek. Mindent meg kell tenniük azért, hogy fent tartsák ezt a látszatot, de mivel minden hazugságra fény derül egyszer, ez se hosszú életű. Nem elég, hogy Soo Ho-nak rossz a kapcsolata a családjával, kiskorában elvesztette az egyetlen barátját, aki úgy halt meg, hogy Soo Ho abban a hitben volt, hogy haragszik rá. Ez egész életében végig kísérte. A végére elég szépen kinyílik, "tönkreteszi" a családját és elkezd normális életet élni.

Lee Kang: Az őrült producer, akit mindenki kedvelni fog. Egy incidens miatt elküldték kényszer szabadságra, és onnan tér vissza a történetünk elején, hogy újra felrázza egy kicsit a rádiót. Mindig eléri amit akar, többnyire a saját őrült módján. Szerelmes Geu Rim-be, ami eléggé nyilvánvaló, ennek ellenére, csak később kerül bizonyításra, ugyanis nem lehet eldönteni, hogy a személyisége miatt viselkedik így, vagy pedig tényleg tetszik neki a lány. Egyetlen pillanatra se tudtam volna elképzelni Geu Rim-mel. Valahogy nem illetek össze.

Jin Tae Ri: A lecsúszott színésznő, aki régen gyerekként kapott egy díjat So Ho-val együtt, de azóta csak kisebb reklámokban szerepelt. Szeretne újra feljutni a csúcsra, és ezt Soo Ho családján keresztül próbálja elérni. Megfenyegeti Soo Ho anyját, hogy leleplezi a családi titkukat, hogy ha nem ad neki valamilyen szerepet, lehetőleg Soo Ho mellett. És gyakorlatilag ennyi az ő története. Ő is egy olyan karakter, akit az elején utáltam, aztán a végére megkedveltem.

Jason: Nem főszereplő, de szerettem volna róla írni valamit. Az elején imádtam. Egy szerethető, kissé gyerekes karakter, akinek furcsa módszerei vannak arra, hogy kicsikarjon valami érzelmet Soo Ho-ból, még ha ezzel el is árulja őt. A végére megutáltam. Jó az utálat erős szó, de nem lett a kedvencem. Egy báránybőrbe bújt farkas, aki elárulta azt a személyt, akit meg kellett volna védenie, és mindezt csak azért, hogy tanulmányozhassa. Ennek ellenére, mélyen belül reménykedtem abban, hogy kifognak békülni Soo Ho-val.

Összefoglalás: 


Érdekes, és ha kivesszük a manipulálást, akkor egész jó kis dráma.

Értékelés:


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.