COMPLETED » Weightlifting Fairy Kim Bok Joo

Leírás: A drámát egy dél-koreai olimpiai aranyérmes súlyemelő élete és azok a sportolók ihlették akik harcolnak az álmaikért. Kim Bok Joo a Hanwool Testnevelési Főiskola diákja aki már gyerekként nagy súlyokat tudott megmozgatni, de igazából belül, törékeny mint az üveg. Legjobb barátja Jung Joon Hyeong született úszó, de mióta kizárták az első nemzetközi versenyéről, azóta "start traumától" szenved. Ők együtt legyőzik a problémákat, elérik az álmaikat és megtalálják a szerelmet. Song Shi Ho ritmikus gimnasztikázik 5 éves kora óta és megnyerte már az Ázsiai Játékokat is, de komoly lelki válságba került mióta szakítottak Jung Joon Hyung-val amit már megbánt. 
Az első szó, ami eszembe jut erről a drámáról, az az, hogy aranyos. Valamilyen szinten minden kdrama üti a cuki szintet, és lehet, hogy ezért is szeretem annyira ezeket, mert az én életem szürke és átlagos, de amikor drámát nézek úgy érzem, hogy én is lehetek jobb és boldogabb, ha teszek érte. Ez tipikusan az a dráma, amely inspirálja az embert arra, hogy tegyen valamit azért, hogy elérje az álmait. Megmutatja, hogy vannak buktatók, amik megtanítanak arra, hogy érdemes küzdeni, vagy éppen rámutatnak arra, hogy itt az ideje befejezni és új utat választani.

Szereplők:


Kim Bok Joo: Mindenki kedvenc súlyemelője. Egy erős lány, aki az álmait követve súlyemelő lett. Egészen jól megy minden addig, amíg egyszer csak bele nem szeret egy orvosba, aki egy fogyási klinikát üzemeltet. Mint ugye első szerelem, egy kissé elvakultan viselkedve beiratkozik a klinikára, és lassan el is kezd fogyni. A bökkenő azonban ott van, hogy súlyemelő révén inkább híznia kéne, nem pedig fogynia. Amikor ez kiderül, nagy felforduláshoz vezet, ennek ellenére a lány nem hajlandó elmondani senkinek a valódi okát annak, hogy miért ment oda. Összecsapnak benne az a kettő ellentét, hogy egy szép, csinos nő szeretne lenne, és az, hogy súlyemelő. A szerelme egyoldalú, és hirtelen úgy érzi, hogy semmi nőiesség nincs benne, amikor rájön arra, hogy valaki mind azok ellenére, hogy súlyemelő, szereti őt. Ami idegesített az az apja túlzott szeretete a súlyemelés iránt. Néha olyan érzésem van, mint ha rászerette volna erőltetni a lányára az egészet, pedig ez nem igaz, mert Bok Joo ugyan úgy akarta ezt az egészet. Viszont amikor valami rossz történt, akkor a drága papa azonnal dührohamot kapott. Nem szeretem azok a szülőket, akik a gyerekeiken keresztül akarják átélni azt, ami nekik nem sikerült.

Junh Joon Hyeong: Habár főszereplő, úgy éreztem, hogy egy kicsit háttérbe szorult Bok Joo-val szemben. A start-traumáján kívül nem sok érdekesség van vele kapcsolatban. Leginkább az volt a lényege a karakterének, hogy legyen valaki, aki megmutatja Bok Joo-nak, hogy annak ellenére is szeretheti valaki, hogy nem olyan nőies. Viszont azt nagyon is jól csinálta, és éppen ezért egy nagyon szerethető karakter. Az anyja pedig elmehet a búsba, onnan, ahonnan jött. Sose fogom megérteni azokat a szülőket, akik valamilyen oknál fogva elhagyják a gyereküket, aztán egyszer csak visszatérnek, és "jóvá akarják tenni" a dolgokat, amiket elrontottak. Joon Hyeong-ot a nagybátyja és a nagynénje nevelték fel, és nagyon is jó élete volt, de a start-traumája az anyja miatt alakult ki.

Song Shi Ho: Eddig nem tudtam, hogy képes vagyok arra, hogy megszeressek egy olyan karaktert, akit az elején utáltam. Csak egy dolgot tett azért, hogy keresztbe tegyen Bok Joo-nak az idióta féltékenysége miatt, mégis az volt az egyik leggonoszabb húzás, amit eltudott volna követni ellene. Ennek ellenére megszerettem, és szurkoltam neki a végére. A ritmikus sportgimnasztikája miatt, ami az egész életére kihatott gyakorlatilag tönkre is tette azt. Adósságba keverte a családját, elvesztette (eldobta) a barátját, és kóros alvatlanságot okozott neki. Úgy tért vissza az egyetemre, hogy egy nagy versenyen elrontotta a fellépését, és ez miatt a korábbi hírneve már nem olyan, mint amilyen eddig volt. Hibát-hibára halmoz, és eldönti, hogy visszaszerzi Joon Hyeong-ot, akivel ő szakított, hogy újra a régi lehessen. Mikor végre rájön, hogy ez nem fog sikerülni, kitartóan próbálkozik azért, hogy újra vissza juttassa magát a csúcsra, ez azonban úgy néz ki, hogy nem fog sikerülni. És szépen lassan rájön, hogy itt az ideje befejeznie. Az utolsó versenye volt az a pillanat, amikor végleg megszerettem. Méltóságteljesen és tisztelettel vitte végig az egészet.

Jung Jae Yi: Joon Hyeong unokabátyja, és Bok Joo első szerelme. Kedves karakter. Szinte már túl kedves. Annyira kedves, hogy a kedvessége már a legrosszabb tulajdonsága. Mindig nagyon törődik másokkal, de soha nem veszi észre azt, ami az óra előtt van. Nem látja meg a szerelmet, csak akkor, amikor elvesztette és azt se veszi észre, hogy valakivel olyan kedvesen viselkedik, hogy az belé szeret. Habár rossz tulajdonságnak vehetjük ezt a tulajdonságát, pont ezért szerethető is. Nagy türelemmel és őszinteséggel meglehet szeretni.

Jung Nan Hee, Lee Sun Ok és Jo Tae Kwon: Ők nem főszereplők, még is szeretném őket kiemelni. Tehetséges színészek alakították őket, és a karaktereiket is csak szeretni lehet. A legtöbbet rajtuk lehet szórakozni, és ők olyan barátok, akiket bárki szívesen elfogadna. Sun Ok és Tae Kwon kapcsolatából többet is örömmel láttam volna, de sajnos csak egy kis részletet kaptunk belőlük.

Összefoglalás: 


Aki szereti a "cuki" történeteket, azoknak ajánlom. Sokat lehet rajta nevetni és izgulni.

Értékelés:


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.