3+1 Őszi Dráma

szeptember 23, 2018
Összegyűjtöttem nektek 3+1 olyan drámát, amiről nekem az ősz jut eszembe. Vagy azért, mert ősszel játszódik, vagy mert illik az ősz hangulatához. Elég furcsa a logikám ezekkel kapcsolatban, ezért könnyen előfordulhat, hogy azok, aki már látták ezeket nem éppen az őszhöz kapcsolják. 


1. Guardian: The Lonely and Great God

Cím: Goblin (Guardian: The Lonely and Great God)
Műfaj: fantasy, romantikus
Ország: Dél-Korea
Eredeti sugárzás: 2016 December 2. - 2017 Január 21.
Részek száma: 16 
Részek hossza: 1 óra, 15 perc

Leírás: Több száz évvel ezelőtt Kim Shin-re, a hős hadvezérre mestere által lesújtott egy kard, de ő csodával határos módon mégsem halt meg, hanem egy örökéletű dokkaebi (koreai mitológiai lény) lett belőle. A jelenben Kim Shin épp ott tart, hogy már nagyon elege van a halhatatlanságból, szeretne végre békére lelni, de ez nem olyan egyszerű. Hogy vágya teljesülhessen, egy emberi menyasszonyra van szüksége, s fel is bukkan Eun Tak, az életvidám, középiskolás lány, aki megoldás lehet a problémájára. Tervébe azonban hiba csúszik, ugyanis egyre jobban belehabarodik a lányba. Vajon e hatalmas szerelem vet véget az életének?

Oka: Tudom, hogy inkább a télnek kéne róla eszembe jutnia, ha az első hóesést nézzük, de nekem az elején lévő falevél miatt inkább az ősz ugrik be. Lehet az is az oka, hogy ezt tavaly ősz vége felé néztem meg, és azokat amiket abban az időszakban nézek, könnyen azzal kapcsolom össze.

2. Jewel in the Palace

Cím: A palota ékköve (Jewel in the Palace)
Műfaj: történelmi, romantikus, dráma
Ország: Dél-Korea
Eredeti sugárzás: 2003 szeptember 15 - 2004 március 23.
Részek száma: 54
Részek hossza: 1 óra, 5 perc

Leírás: Yun királynőt királyi parancsra méreg általi halálra ítélik. Az ítéletet végrehajtó katonák egyike, Seo Cheon-soo hazafelé indul, ám az úton baleset éri. Egy titokzatos öreg remete siet segítségére, aki különös jóslattal ajándékozza meg: sorsát három nő fogja meghatározni. Az elsőnek a halálát okozza, a másodikat megmenti, de miatta vész el, a harmadik pedig a vesztét okozza, de ezáltal sokakat megment. A katona sokat töpreng a jóslaton, míg egy napon egy haldokló nőt talál a patak mentén. Kiderül, hogy a gyönyörű lány a palota egyik udvarhölgye, akit megmérgeztek. Cheon-Soo azonban épp időben érkezik.

Oka: Ennek elég furcsa oka van, de azért választottam, mert történelmi, és ilyenkor ősszel, ebben a hidegben gyakran rám jön az, hogy be kéne gubózni egy takaróba és nézni egy kis történelmi drámát. Akik olvasta a dráma kihívásomat, tudják, alapvetően nem szeretem a történelmi drámákat, vagyis inkább fogalmazzunk úgy, hogy szeretem, de csak akkor tudom megnézni, hogy ha van hozzá hangulatom. Na ez a hangulat ősszel többször meg van, mint máskor.

3. My Father is Strange

Cím: My Father is Strange
Műfaj: családi, dráma, romantikus
Ország: Dél-Korea
Eredeti sugárzás: 2017 március 4. - 2017 augusztus 27.
Részek száma: 52
Részek hossza: 1 óra, 5 perc

Leírás: A dorama egy család életét mutatja be, akik Szöul külvárosában élnek. Byun Han Soo az apa, Na Young Sil pedig a felesége, akik mindent megtesznek gyermekeikért: Hye Youngért, Mi Youngért, Ra Youngért és Joon Youngért. De egy nap megjelenik a háznál Ahn Joong Hee, aki azt állítja magáról, hogy ő is a család tagja. Jong Hee egyébként színészként keresi a kenyerét, egykoron pedig egy fiúbanda tagja volt.

Oka: A dráma része miatt jut eszembe róla az ősz, annak ellenére, hogy ezt tavaly év végén néztem, épp karácsonykor, ezért logikusabb lenne, hogy ha a tél, vagy a karácsony jutna róla eszembe, de én az ellentmondások embere vagyok. Olyan drámai ez a sorozat, mint amilyen az ősz is (gondolok itt az időjárásra). Mindig történik benne valami, annak ellenére pörgős, hogy 52 részes.

+ 1. Voice

Cím: Voice
Műfaj: thriller, misztikus, nyomozós, pszichológiai
Ország: Dél-Korea
Eredeti sugárzás: 2017 január 14. - 2017 március 22.
Részek száma: 16
Részek hossza: 60 perc

Leírás: Mu Jinhyeok (Jang Hyuk) szakmájának egyik legjobb nyomozója, ám amikor felesége egy őrült sorozatgyilkos áldozatává válik, karrierje megtörik, a bűntudat miatt pedig kicsúszik a lába alól a talaj. Ezalatt a rendőrakadémia frissen kitüntetett végzőse, Kang Kwonju (Lee Hana) a koreai 112-es segélyhívó szolgálatnál helyezkedik el. Egy alkalommal azonban, mikor tulajdon apja vonul ki egy bűntett helyszínére, a nő a vonalon keresztül kénytelen végighallgatni, a gyilkos hogyan végez vele. Kwonju ezt követően felhagy a telefonos szolgálattal, és Amerikába költözik, ahol profilozást és hangazonosítást kezd el tanulni. Évekkel később visszatér, hogy megkereshesse apja gyilkosát.
A két rendőr összefog, hogy a rejtélyes sorozatgyilkos nyomára bukkanjon...

Oka: Ezt éppen most nézem. Egy thriller sorozatról van szó, és erről a műfajról mindig az ősz jut eszembe. Talán mert az egyik legfélelmetesebb évszak Ha úgy vesszük az ősz a halál évszaka, amikor minden növény elveszti életerejét, ilyenkor van halottak ünnepe és ilyenkor van Halloween is. Korea pedig szerintem mindig is az élen járt a thriller sorozatok terén. Az amerikai thriller filmektől/sorozatoktól már nem tudok megijedni, ellenben ezt Korea elég könnyen el tudja érni. 

Források:

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.