COMPLETED » Spellbound (2011)

Szellemeket látni nem túl szívderítő, mégpedig történetünk hősnője, Yeo Ri tinédzser korától fogva látja őket. Főként akkor jelennek meg, ha társaságban van, és olyankor különös dolgokat művelnek. Ezért Yeo Ri tudatosan elszigeteli magát a külvilágtól. Egy nap egy Jo Gu nevű bűvésszel hozza össze a sors, aki állást ajánl fel neki. Egy év múlva Yeo Ri már a bűvész horror-mutatványában szerepel, melyben ő a szekrényben megbúvó szellem. A sikeres előadások után Jo Gu társulata szokás szerint elmegy inni valahova, és Yeo Ri-t is meghívják, de ő minden alkalommal visszautasítja. Nagyon jól tudja, mi történik, ha összebarátkozik valakivel. Végül Yeo Ri megnyitja lelkét Jo Gu előtt, elmondja mennyire magányos, minek következtében mindkettőjük élete megváltozik. Azonban felvetődik a kérdés, tud-e Ju Go segíteni Yeo Ri-nak kiutat találni az egyedüllétből, vagy ő is csak gyarapítja azok sorát, akik futva menekültek a Yeo Ri-t körülvevő szellemek elől? (forrás)
Az elmúlt pár hétben nem igazán néztem semmit, amiről írni tudtam volna, ezért úgy gondoltam, keresek egy filmet, ami megfelel az akkori hangulatomnak és megnézem, hát ha vissza hozza a kedvem az ázsiai sorozatokhoz. Ezt a reményemet nem váltotta be, azonban nem bántam meg (annyira), hogy megnéztem.

A történetet egészen jól leírja a leírás. Adott főhősnőnk, Yeo Ri, aki szellemeket lát, akik mindig a legrosszabb pillanatban bukkannak fel, ezért kerüli az embereket, hogy ne csináljon hülyét magából. Elmondása alapján ő így boldog, szeret egyedül lenni, azonban szemmel láthatólag ez egyáltalán nem igaz. Aztán ott van még főhősünk, Jo Gu, aki egy év alatt sikeres bűvész lett hála Yeo Ri-nak, mivel miatta jutott eszébe az az ötlet, ami a sikeréhez vezetett. Jo Gu minden alkalommal próbálja meghívni Yeo Ri-t hogy ő is jöjjön velük inni a műsor után, azonban a nő visszautasítja az ajánlatot. Amikor sikerül Jo Gu-nak meggyőznie, hogy menjen velük Yeo Ri részegen "jelenetet" rendez, ami pár esemény során ahhoz vezet, hogy a férfi elmegy a nő lakásába. Innentől belebonyolódik ő is a szellemek világába és már nem tud kiszállni.

Állítólag ez horror is, de azon kívül hogy volt benne egy-két horrorisztikus elem nem mondanám ijesztőnek. Több volt benne a vicces jelenet, mint az rémisztő épp ezért amikor megijedtem nem sokáig maradtam úgy, mert a következő percben már nevettem. 

A film nem igazán a horrorra vagy a humorra összpontosít, hanem a szerelmi szálra azon belül Yeo Ri-ra, aki, miután együtt töltött egy kis időt főhősünkkel, és beszélt a barátnőivel rájön, hogy valójában mennyire magányos egyedül. Egészen addig úgy érezte és azt is mondta mindenkinek, hogy ő tökéltetésen elégedett az életével, ő mondta a családjának, hogy menjenek el és direkt nem érintkezik emberekkel, mert neki így jó. Aztán egyszer csak fejbe csapta a felismerés, hogy ez bizony nem igaz, akármennyire is próbálja meggyőzni saját magát. Neki is szüksége van társaságra, valakire akivel beszélhet (nem csak telefonon keresztül).

Yeo Ri bezárkózásának valódi oka nem is igazán az, hogy nem akar hülyét csinálni magából, hanem az hogy megvédje az embereket attól, hogy az őt folyamatosan üldöző szellem bántsa őket Ez a bizonyos szellem az oka annak, hogy a nőhöz megy mindegyik szellem, amikor meghalt, ő keseríti meg az életét. Hiába van gonosznak lefestve ez a szellem, igen tesz rossz dolgokat, de addig sose megy el, hogy meg is öljön valakit. Minden egyes alkalommal megáll, mielőtt még gyilkosságig fajulna a helyzet. Ő csak egyetlen egy dolgot akar Yeo Ri-tól, és amikor azt végre megkapja (szerintem) felhagy azzal, hogy bántsa a nőt. Azért szerintem, mert ez nem nyert igazolást a film végén, viszont megakadályozta, hogy Yeo Ri elhagyja Koreát, amivel megmentette a boldogságát.

Ez a szellemlátós dolog annyiban nem tetszett, hogy állítólag csak Yeo Ri-nak kéne látnia a szellemeket, de attól függetlenül mások is látják őket. Tudom, hogy ha Jo Gu nem látta volna a szellemeket akkor nem sok értelme lett volna a történetnek, de ez engem akkor is zavart.

Összefoglalás:

Tetszett a film, a szellemlátós dolgot és azt leszámítva hogy vége szerintem elég függő vég volt.

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.